Vitrinebelysning: Fiberoptisk belysning

I dag er montre blitt en viktig visningsform på museer, kunstgallerier og ulike utstillinger.I disse montrene er belysning et av de essensielle elementene.Passende belysningsordninger kan bedre fremheve egenskapene til utstillingene, endre miljøet og forlenge levetiden til utstillingene og beskytte deres integritet.
Tradisjonell utstillingsbelysning bruker ofte metallhalogenlamper og andre varmegenererende lyskilder, som lett kan påvirke sikkerheten og visningseffekten til utstillinger.For å løse dette problemet har vitenskapelig og teknologisk personell utviklet mange nye belysningsmetoder for utstillingsvinduer, hvorav den mest representative er fiberoptisk belysning.
Fiberoptisk belysning er en belysningsmetode for vitrineskap som realiserer separasjonen av lys og varme.Den bruker prinsippet om optisk fiberlysleder for å overføre lyskilden fra den fjerne enden av vitrineskapet til posisjonen som må belyses, og unngår dermed feilene til tradisjonelle belysningsmetoder.Siden lyset som genereres av lyskilden vil bli filtrert før det kommer inn i den optiske fiberen, vil det skadelige lyset filtreres ut, og kun det nyttige synlige lyset vil nå utstillingene.Derfor kan den optiske fiberbelysningen bedre beskytte utstillingene, redusere aldringshastigheten deres og redusere påvirkningen på miljøet.forurensing.

Sammenlignet med tradisjonelle belysningsmetoder har fiberoptisk belysning følgende fordeler:

Fototermisk separasjon.Siden lyskilden er fullstendig isolert fra utstillingene, vil det ikke være overskuddsvarme og infrarød stråling, noe som sikrer sikkerheten og beskyttelsen av utstillingene.

fleksibilitet.Fiberoptisk belysning kan oppnå mer raffinerte belysningskrav ved å fleksibelt justere posisjonen og retningen til lyskilden.På samme tid, fordi den optiske fiberen er myk og lett å bøye, kan mer varierte og kreative lysdesigner realiseres.

Energisparing og miljøvern.LED-lyskilden som brukes i fiberoptisk belysning har lavt strømforbruk, lang levetid og ingen skadelige stoffer som kvikksølv og ultrafiolette stråler, så den spiller også en positiv rolle i miljøvern og energisparing.

God fargegjengivelse.LED-lyskilden som brukes i fiberoptisk belysning har en høy fargegjengivelsesindeks, som kan gjenopprette mer ekte og naturlige farger på utstillinger og forbedre seeropplevelsen.

Mens fiberoptisk belysning har mange fordeler, er det noen begrensninger:

Høyere kostnader, inkludert lyskilde, reflektor, fargefilter og optisk fiber, etc., er den dyreste belysningsenheten blant alle lysarmaturer;

Den generelle formen er større, og den optiske fiberen er også tykkere, så det er ikke lett å skjule;

Lysstrømmen er liten, ikke egnet for belysning med store områder;

Det er vanskelig å kontrollere strålevinkelen, spesielt for små strålevinkler, men siden lyset fra det fiberoptiske hodet ikke er skadelig, kan det være veldig nært utstillingene.

Noen mennesker har en tendens til å forveksle fiberoptisk belysning med neonlys, men dette er to forskjellige belysningsmetoder, og de har følgende forskjeller:

Arbeidsprinsippet er annerledes: fiberoptisk belysning bruker prinsippet om fiberoptisk lysleder for å overføre lyskilden til posisjonen som må belyses, mens neonlys sender ut lys ved å plassere gass i glassrøret og sende ut fluorescens under eksitasjon av et høyfrekvent elektrisk felt.

Pærer er konstruert annerledes: LED-lyskilder i fiberoptisk belysning er vanligvis bittesmå chips, mens pærer i neonlys består av et glassrør, elektroder og gass.

Energieffektivitetsforholdet er forskjellig: fiberoptisk belysning bruker LED-lyskilde, som har relativt høy energieffektivitet, som kan spare energi og redusere karbonutslipp;mens energieffektiviteten til neonlys er relativt lav, og relativt sett bruker den mer energi for miljøet.

Levetiden er forskjellig: LED-lyskilden til fiberoptisk belysning har lang levetid og trenger i utgangspunktet ikke å skiftes ut;mens pæren til et neonlys har kort levetid og må skiftes ofte.

Ulike bruksscenarier: fiberoptisk belysning brukes vanligvis i raffinerte anledninger som utstillingsbelysning og dekorativ belysning, mens neonlys er mer brukt til store belysningsbehov som reklameskilt og landskapsbelysning.

Derfor, når du velger belysningsmetoden til utstillingsvinduet, er det nødvendig å vurdere forskjellige faktorer grundig og velge det mest passende belysningsskjemaet i henhold til den faktiske situasjonen.

Som belysningshandler forstår vi kundenes behov og forventninger til vitrinebelysning, og kan gi kundene LED vitrinelys i ulike stiler, styrker og fargetemperaturer, samt tilbehør og kontrollere relatert til fiberoptisk belysning.Våre produkter er laget av materialer av høy kvalitet, med garantert kvalitet og rimelige priser, som kan møte behovene til ulike kunder.Har du behov og spørsmål om vitrinebelysning, ta gjerne kontakt med oss, vi vil betjene deg helhjertet.


Innleggstid: Apr-06-2023