Vitrinebelysning: Lineær belysning

Når det gjelder utstillingsbelysning, er lineær belysning ofte et populært valg.Lineær belysning er et belysningssystem som består av rader med organiske lysrør eller LED, som er plassert i lange og smale aluminiumslegeringshus for å gi jevn belysning og høy lysstyrke.De er vanligvis montert på toppen eller bunnen av utstillingsvinduet, og skaper en lyslinje rundt gjenstandene som vises.

Fordelene med lineær belysning inkluderer:

Høy lysstyrke og jevn belysning:Linjebelysning kan gi belysning med høy lysstyrke og produsere jevnt lys på utstillingsobjekter uten merkbare skygger eller varme flekker.

Energisparing:Sammenlignet med tradisjonell pærebelysning, bruker lineær belysning vanligvis LED-teknologi, som kan spare mye energi, så den har fordelen av energisparing.

Enkel å installere:Lineær belysning kan enkelt installeres på toppen eller bunnen av utstillingsvinduet, og kan også forkortes eller utvides etter behov, så den er veldig fleksibel.

Høy sikkerhet:Fordi lineær belysning bruker lav spenning, er de veldig trygge og genererer ikke overdreven varme, noe som reduserer risikoen for skade på utstilte gjenstander.

Tilpassbar:Lineær belysning kan tilpasses etter behov for å imøtekomme displayelementer i forskjellige former og størrelser.

Alt i alt er lineær belysning et veldig populært valg for utstillingsbelysning, med fordelene høy lysstyrke, jevn belysning, energisparing, enkel installasjon, sikkerhet og tilpasning.

Ulempene med lineær belysning inkluderer:

Mens lineær belysning har mange fordeler i utstillingsbelysning, er det også noen ulemper å vurdere:

Høyere startkostnad:Sammenlignet med tradisjonell pærebelysning er startkostnaden for lineær belysning høyere, spesielt for produkter som bruker avansert LED-teknologi.

Vanskeligheter med installasjon:Installasjon av lineær belysning krever visse ferdigheter og erfaring, fordi det er nødvendig å installere lamperøret eller LED-enheten i aluminiumslegeringshuset, og koble hele systemet til strømforsyningen og bryteren.

Vanskelig å justere lyset:Lineær belysning kan vanligvis ikke justeres for lys, for eksempel endring av lysstyrke eller farge, som kanskje ikke passer for enkelte skjermbehov.

Ytterligere vedlikehold er nødvendig:Selv om lampen eller LED-enheten av lineær belysning har lang levetid, hvis lampen eller LED-enheten svikter, må hele lysstangen skiftes eller enheten må byttes, noe som krever ekstra vedlikeholdskostnader og tid.

Passer kanskje ikke for enkelte visningsartikler:Lineær belysning er egnet for mange visningselementer, men ikke for alle elementer, fordi det kanskje ikke produserer visse lyseffekter eller ikke koordinerer med enkelte elementer.

Derfor, når du velger lineær belysning som utstillingsbelysning, må du veie fordeler og ulemper og ta beslutninger basert på faktiske behov.

Lineære lys kan klassifiseres på forskjellige måter, her er noen vanlige:

Avhengig av type lyskilde:I henhold til forskjellige lyskilder kan lineære lys deles inn i lysstoffrør, LED-rør, xenonrør, etc.

I henhold til bruksmiljøet:I henhold til forskjellige bruksmiljøer kan lineære lys deles inn i innendørs lys og utendørs lys, og innendørs lys kan deles inn i kommersielle lys og hjemmelys.

I henhold til installasjonsmetoden:I henhold til de forskjellige installasjonsmetodene kan lineære lys deles inn i takmonterte lys, veggmonterte lys, bakkemonterte lys, taklamper, etc.

I henhold til form og størrelse:I henhold til forskjellige former og størrelser kan lineære lamper deles inn i rette, U-formede, runde, firkantede, stripeformede og andre lamper av forskjellige former og lengder.

I henhold til farge og dimmemetode:I henhold til forskjellige farger og dimmemetoder kan lineære lamper deles inn i lamper i forskjellige farger som hvitt lys, varmt lys og kaldt lys, samt dimbare lamper som kan justere lysstyrke og farge.

Ulike klassifiseringsmetoder kan hjelpe folk bedre å velge lineære lys som passer deres behov, for eksempel å velge innendørs eller utendørs lys i henhold til bruksmiljøet, velge takmonterte lys eller veggmonterte lys i henhold til installasjonsmetoden, velge passende lamper etter form og størrelse, og valg av passende lamper i henhold til farge og dimmemetode Velg en lampe som oppfyller dine personlige preferanser.

Blendingsproblem ved lineær belysning

Denne belysningsmetoden er spesielt egnet for skråskap, fordi plassen er kort, punktlys er ikke lett å gjøre, og lineært lys er mer jevnt.
Selv om de ofte brukte linjelysene er egnet for skråskap, vil de produsere blending, som kan skade retinalvev, og langvarig eksponering vil føre til irreversibelt synstap.Det finnes mange typer lineære lys på markedet, men det er fortsatt visse feil.
Imidlertid har stanglyset i hjemmet vårt et spesielt antirefleksdesign, uansett hvilken vinkel gjestene ser fra, er lyset veldig behagelig, og blendingsproblemet er fullstendig løst.


Innleggstid: 22. februar 2023