Zhaga серија JL-712B2 Контролор со сензор за микробранови 0-10V затемнување

JL-712B2zhaga_01

JL-712B2 е паметен контролер за заклучување развиен врз основа на стандардот за големина на интерфејсот на zhaga book18.Овој интелигентен производ прифаќа светлосен сензор + комбиниран сензор за мобилни микробранови, кој може да емитува сигнал за затемнување од 0-10V.Во исто време, тој е опремен со Bluetooth mesh комуникациска мрежа и може да врши контрола и конфигурација во близина на полето преку апликација.Интелигентниот контролер е применлив за сцени со осветлување како што се патишта, индустриски рудници, тревници, дворови, паркови, паркинзи, индустриски рудници итн., особено НЛО светилки со жага приклучоци.

JL-712B2zhaga_03

 JL-712B2zhaga_04

 

Карактеристики на производот

*Светлосен осет + микробранова печка, осветлување по потреба, похуманизирано и заштеда на енергија
*Во согласност со стандардот за интерфејс zhaga book18
*Автоматско динамично прилагодување на микробрановата фреквенција за да се избегне меѓусебно пречки при густа инсталација
* Φ 50,4 * 35mm, мала големина, погодна за вградување на разни светилки
*Поддржете го режимот на затемнување од 0 ~ 10 V
*Микробранова печка со високи перформанси, 15m височина, радиус 10m
*Комуникација BLE MESH, поддржува безжична контрола и конфигурација на блиско поле
*Микробранова печка против мешање, внатре и надвор
*Поддржете ја гласовната контрола од трета страна, како што се Alexa, асистент на Google, smartthings, ifttt, Xiaodu, Tencent microenterprise, Dingdong итн.
*Водоотпорна заштита до IP66

Параметар на производот

JL-712B2zhaga_05

JL-712B2zhaga_07

 

 

JL-712B2zhaga_08JL-712B2zhaga_11JL-712B2zhaga_12JL-712B2zhaga_13

Мрежа за дистрибуција на производи и контрола

Контролорот треба да ја внесе дистрибутивната мрежа во апликацијата пред да може да се контролира преку апликацијата.Специфичниот процес е како што следува:

1) Осигурете се дека контролорот на светлото е во состојба да може да се дистрибуира, а фабрички стандардно е во состојба да може да се дистрибуира, односно, по првото вклучување, светилката ќе трепка 3 пати со 50% осветленост и потоа да биде нормално вклучено;
2) Отворете ја апликацијата Bluetooth и „рачна контрола на светлото“ на мобилниот телефон и додајте го уредот со „+“ во горниот десен агол за да го контролирате и конфигурирате;
3) Ако е потребна гласовна контрола од трета страна, како што се Alexa, асистент на Google, yandex Alice, baidu Xiaodu итн., белата мала порта треба прво да се додаде преку апликацијата, а потоа уредот може да се синхронизира со гласовна апликација од трета страна според упатството за гласовно овластување од трета страна за контрола на светилката преку глас.

 

Мерки на претпазливост при употреба

1. Ако негативниот пол на помошното напојување на драјверот и негативниот пол на интерфејсот за затемнување се одвоени, тие треба да бидат краток спој и да се поврзат со контролорот # 2.
2. Ако контролорот е инсталиран многу блиску до површината на изворот на светлина на светилката, откако ќе заврши времетраењето на индукциското осветлување, микро осветленоста може сама да се осветли.

3. Бидејќи контролорот zhaga нема можност да го прекине напојувањето со наизменична струја на возачот, клиентот треба да избере двигател чија излезна струја може да биде блиску до 0MA кога го користи контролерот zhaga, инаку ламбата може да не биде целосно исклучена .Како што може да се види од кривата на излезната струја во спецификацијата на возачот, минималната излезна струја е блиску до 0 MA.

JL-712B2zhaga_14

4. Контролорот го емитува само сигналот за затемнување на возачот, без оглед на оптоварувањето на моќноста на возачот и изворот на светлина.
5. За време на тестот, не користете ги прстите за да го блокирате фотосензитивниот прозорец, бидејќи празнините меѓу вашите прсти може да пренесат светлина и да предизвикаат неуспешно вклучување на светлото.

 


Време на објавување: 18-11-2022 година