Сензори за фотоелементи со пресврт заклучување

Фотоконтролерот од серијата JL-214/224 е применлив за автоматско контролирање на уличното осветлување, осветлувањето на градината, осветлувањето на премините и осветлувањето на вратата во согласност со нивото на природно осветлување на околината.